flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Проведено Дні відкритих дверей

15 грудня 2014, 15:57
Проведено Дні відкритих дверей
 
Відповідно до плану заходів щодо проведення Днів відкритих дверей в Млинівському районну суді Рівненської області на друге півріччя 2014 року у жовтні та грудні 2014 року Дні відкритих дверей було проведено для учнів загальноосвітніх шкіл.
Так, учасниками Дня відкритих дверей суду 19 вересня 2014 року стали учні 9 класу Млинівської ЗОШ I-III ступенів №1, а 12 грудня 2104 року – учні 9-10 класів Млинівської гуманітарної гімназії.
В рамках проведення Дня відкритих дверей з учасникам заходу було проведено екскурсію по приміщенню районного суду. Під час екскурсії відвідувачі ознайомились з канцелярією суду та дізнались про порядок реєстраціївхідної кореспонденції,що надходить до суду,функціонування програми  Д-3, порядок реєстрації справ різних категорій та автоматичний розподіл справ між суддями, порядок ведення обліково–статистичних карток та порядок звернення до виконання судових рішень.
Під час ознайомлення із залами судових засідань відвідувачі дізнались про порядок проведення судового засідання в режимівідеоконференцзв’язку та фіксування судового процесу технічними засобами.
Також відвідувачі оглядово ознайомились з архівом суду та дізнались про порядок та строки зберігання справ в архіві.
Під час заходів відбулась зустріч учнів із керівництвом суду на якій був присутній голова Млинівського районного суду Феськов Петро Васильович та керівник апарату суду Шевчук Микола Іванович.
В ході зустрічі учні ознайомились з діяльністю суду, роботою суддів,працівників апарату суду.
У доступній для дітей формі було роз’яснено про порядок отримання інформації в суді, порядок звернення до суду, процедуру судового розгляду справ різних категорій, про що слід пам`ятати під час перебування в суді, як поводити себе під час слухання справи, які існують негативні  наслідки порушення правил поведінки в  суді.
Крім цього учні прослухали лекцію про юридичну відповідальність неповнолітніх та були ознайомлені із статистичними даними і практикою розгляду судом справ відносно неповнолітніх.
 Під час бесіди з керівництвом суду учні мали змогу ставити запитання на які отримали вичерпні відповіді.
         Крім цього, на завершення заходу учні Млинівської гуманітарної гімназії   мали змогу побувати у судовому засіданні під час проголошення вироку у кримінальному провадженні під головуванням судді Феськова П.В. 
Млинівський районний суд Рівненської області висловлює щиру подяку всім учасникам Дня відкритих дверей, які знайшли можливість і час відвідати наш захід. Сподіваємось, що ця зустріч була такою ж корисною і приємною для Вас, як і для нас.