flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Декларації за 2013 рік

04 листопада 2014, 10:41

Згідно абзацу 7 частини 1 статті 1; підпункту  ґ) пункту 1 ч.1 ст. 4; ч.1 ст. 12  Закону України „Про засади запобігання і протидії корупції” від 07 квітня 2011 року № 3206-VI (з подальшими змінами та доповненнями)  професійні судді є суб’єктами декларування та зобов'язані щорічно до 1 квітня подавати за місцем роботи (служби) декларацію про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру за минулий рік за формою, що додається до цього Закону.

         Відповідно до абзацу 2  частини 2 статті 12 Закону України „Про засади запобігання і протидії корупції” відомості щодо реєстраційного номера облікової картки платника податків або серії та номера паспорта громадянина України, а також щодо місця проживання та реєстрації декларанта, місцезнаходження об’єктів, які наводяться в декларації про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру, є інформацією з обмеженим доступом та оприлюдненню не підлягають.

         Стаття 16 вказаного Закону визначає вимоги щодо прозорості інформації, зокрема визначає, що  особам, зазначеним у пунктах 1-3 частини першої статті 4 цього Закону, забороняється: 1) відмовляти фізичним або юридичним особам в інформації, надання якої цим фізичним або юридичним особам передбачено законом; 2) надавати несвоєчасно, недостовірну чи не в повному обсязі інформацію, яка підлягає наданню відповідно до закону.

         Згідно ч.6 ст. 6 Закону України „Про доступ до публічної інформації” від 13 січня 2011 року № 2939-VI (з подальшими змінами та доповненнями) не належать до інформації з обмеженим доступом відомості, зазначені у декларації про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру, оформленої за формою і в порядку, що встановлені Законом України "Про засади запобігання і протидії корупції", крім відомостей, зазначених в абзаці другому частини другої статті 12 цього Закону.

         Згідно статті 34 Конституції України, статті 5 Закону України „Про інформацію” від 2 жовтня 1992 року N 2657-XII кожен  має  право на інформацію,  що передбачає можливість вільного одержання, використання, поширення, зберігання та захисту інформації,   необхідної  для  реалізації  своїх  прав,  свобод  і законних інтересів, причому реалізація права  на   інформацію   не   повинна   порушувати громадські,  політичні, економічні, соціальні, духовні, екологічні та інші права, свободи і законні інтереси інших громадян, права та інтереси юридичних осіб.

            Відповідно до вищенаведених норм закону, оприлюднюємо відомості, зазначені у деклараціях про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за 2013 рік суддів Млинівського районного суду Рівненської області.

 

Бандура А.П.

Лободзінський А.С.

Хомицька А.А.

Феськов П.В.