flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

УВАГА! Визначено особливості роботи суду в умовах воєнного стану.

04 березня 2022, 18:33

04 березня 2022 року рішенням зборів суддів Млинівського районного суду Рівненської області, з урахуванням рекомендацій Ради суддів України від 02.03.2022 щодо роботи судів в умовах воєнного стану, визначено особливості роботи суду в умовах воєнного стану, запровадженого указом Президента України від 24 лютого 2022 року № 64/2022.

Статтею 26 Закону України "Про правовий режим воєнного стану"  визначено, що правосуддя на території, на якій введено воєнний стан, здійснюється лише судами. На цій території діють суди, створені відповідно до конституції України. Скорочення чи прискорення будь-яких форм судочинства забороняється.

Млинівський районний суд Рівненської області  продовжує працювати у штатному режимі.

У період воєнного стану у суді запроваджено такі обмеження:

  • обмежено допуск в судові засідання осіб, які не є учасниками судового процесу;
  • припинено проведення особистого прийому громадян керівництвом суду.

Учасникам судового процесу рекомендується:

- Подання процесуальних документів та інших документів, пов’язаних з розглядом справ у суді (позовних заяв, заяв, скарг, відзивів, клопотань, пояснень тощо), здійснювати засобами поштового зв’язку або з використанням підсистеми «Електронний суд», подання інших документів - на електронну адресу суду inbox@ml.rv.court.gov.ua.

- Подавати до суду заяви про розгляд справ (у передбачених процесуальним законом випадках) у зв’язку із воєнними діями у їхній відсутності за наявними в справі матеріалами.

- Подавати до суду заяви про розгляд справ в режимі відеоконференції.

Якщо за об'єктивних обставин учасник провадження не може брати участь в судовому засіданні в режимі ВКЗ за допомогою технічних засобів, визначених КПК, як виняток буде вирішуватись питання про допуск до участі такого учасника в режимі ВКЗ за допомогою будь-яких інших технічних засобів, в тому числі і власних.

- Подавати до суду заяви про відкладення розгляду справ (за винятком невідкладних судових розглядів).

Також суд буде виважено підходити до питань, пов'язаних з поверненням різного роду процесуальних документів, залишення їх без руху, встановлення різного роду строків, по можливості продовжувати їх щонайменше до закінчення воєнного стану.

Не піддавайтеся паніці, отримуйте інформацію лише з офіційних джерел.

Отримати інформацію щодо режиму роботи суду в умовах воєнного стану та інформацію щодо судових справ призначених до розгляду, стану розгляду справ можливо згідно графіку роботи суду за телефонами:

канцелярія суду 0-3659-6-41-74;

керівник апарату суду 0-3659-6-54-07;

або через електронні засоби зв’язку з використанням електронної адреси суду inbox@ml.rv.court.gov.ua.

 Також інформуємо, що для запобігання загрози життю та здоров’ю суддів та учасників судового процесу у період воєнного стану, доступ до Єдиного державного реєстру судових рішень, сервісів «Стан розгляду справ» та «Список справ, призначених до розгляду» тимчасово призупинено.

 Суди здійснюють правосуддя в безперебійному режимі в умовах відсутності загрози життю та здоров’ю учасників справи.  

 Подальші рішення при визначенні умов роботи суду у воєнний час, прийматимуться в залежності від реальної поточної обстановки, що склалася в регіоні.