flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Про роботу Млинівського районного суду Рівненської області в умовах переходу області в «червону» карантинну зону

28 січня 2022, 12:02

 

Починаючи із 27 січня 2022 року, на території Рівненської області запроваджено «червону» карантинну зону. Таке рішення було прийнято Державною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Разом з тим, Млинівський районний суд Рівненської області не припиняє здійснювати правосуддя навіть в умовах пандемії. Тож судді та працівники апарату суду продовжують працювати за звичним графіком. Однак, за наказом голови суду в установі й надалі діють обмежувальні заходи, а саме:

  • обмежено допуск в судові засідання осіб, які не є учасниками судового процесу;
  • заборонено допуск у судові засідання та приміщення суду осіб з явними ознаками респіраторних захворювань (слабість, кашель, задуха, утруднення дихання, тощо);
  • заборонено громадянам вхід до приміщення суду без захисних масок;
  • припинено проведення особистого прийому громадян керівництвом суду;
  • припинено прийом канцелярією суду для ознайомлення та видачі копій процесуальних документів;
  • дотримання соціальної дистанції – 1,5 м;

Учасникам судового процесу рекомендується:

- подавати до суду заяви про розгляд справ (у передбачених процесуальним законом випадках) у їхній відсутності за наявними в справі матеріалами;

- подання процесуальних документів та інших документів, пов’язаних з розглядом справ у суді (позовних заяв, заяв, скарг, відзивів, клопотань, пояснень тощо), здійснювати засобами поштового зв’язку або виключно з використанням підсистеми «Електронний суд», подання інших документів - на електронну адресу суду inbox@ml.rv.court.gov.ua.

 Крім того, відповідно до вимог процесуального законодавства, учасник справи має право заявити клопотання про проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів або в приміщенні відповідного суду. Надіслати до суду даний процесуальний документ можна засобами зв’язку. Якщо ж особа бажає особисто приймати участь у справі, але не може прибути до суду з поважних причин, – необхідно повідомити про це суд по телефону чи електронною поштою, надіславши клопотання про відкладення розгляду справи.

Результати розгляду звернень, які надходять до суду, надсилатимуться засобами поштового зв’язку або через особистий кабінет в системі «Електронний суд» чи на електронну адресу, зазначену у зверненні.

Ознайомлення учасників судового процесу з матеріалами судової справи, за наявності такої технічної можливості, буде здійснюватись в дистанційному режимі, шляхом надсилання сканкопій матеріалів судової справи на електронну адресу, зазначену у відповідній заяві, заяви про ознайомлення приймати через дистанційні засоби зв’язку.

Отримати інформацію щодо особливого режиму роботи суду та інформацію у судових справах можливо згідно графіку роботи суду за телефонами:

канцелярія суду 0-3659-6-41-74; керівник апарату суду 0-3659-6-54-07.

Закликаємо усіх відвідувачів суду з розумінням поставитись до запроваджених превентивних заходів та максимально використовувати електронний формат доступу до судочинства. Актуальна інформація буде розміщуватися на офіційному вебсайті Млинівського районного суду Рівненської області.