flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Зміна ставок судового збору

29 жовтня 2013, 13:51
                 З  23.10.2013  року  Закон  України  "Про  судовий  збір"  діє  в  новій редакції,  відповідно  до  якої  змінено  ставки  судового  збору,  а  також передбачено справляння судового збору у разі ухвалення судом постанови про накладення адміністративного стягнення. Відповідно до п. 1 ст. 4 Закону України «Про судовий збір» судовий збір справляється  у  відповідному  розмірі  від  мінімальної  заробітної  плати  у місячному розмірі, встановленої законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі. 
                Частина 1 ст. 8 Закону України «Про державний бюджет України на 2013 рік» з 01  січня 2013 року мінімальна заробітна плата установлена у місячному розмірі 1147 грн. 
                З розмірами ставок судового збору  можна ознайомитись в розділі "Платежі та збори" - "Реквізити для сплати судового збору при зверненні до Млинівського районного суду Рівненської області. При цьому кожен відвідувач сайту має можливість сформувати "онлайн квитанцію" щодо сплати судового збору з реквізитами Млинівського районного суду Рівненської області.